• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

´Sığınmacılar söz konusu olunca, gözlerinde dolar işaretleri beliriyor´

´Sığınmacılar söz konusu olunca, gözlerinde dolar işaretleri beliriyor´

İsveç´teki birçok emlak sitesinde, kalacak yeri olmayan sığınmacılara yüksek meblağlar karşılığında ev ve oda sunan ‘paralı sığınmacı merkezleri´ için verilen ilanlar tepki yarattı.

 

İsveç gazetesi Svenska Dagbladet, emlak sitelerindeki ilanlarda 12 bin dolara ‘sığınmacı merkezi´ olarak kiralanabilecek ev ve ofis ilanları bulunduğunu bildirdi.

İsveç´teki Sol Parti üyesi Christina Höj Larsen, ´sığınmacılar söz konusu olduğunda gözlerinde dolar işaretleri beliren bazı kişiler olduğunu´ belirterek, sığınmacılara ancak hükümetin barınma yardımında bulunabileceğini söyledi. Larsen, “Evlerinden kaçmak zorunda kalan insanlar, fırsatçıların pazarı haline gelmemeli. Ciddiyetle ve uzun vadeli amaçlar doğrultusunda bir muamele görmeleri gerekiyor” dedi.

Liberal Parti´den Emma Carlsson Löfdahl ise, sığınmacılara ev ve oda satışını destekleyerek bu durumun sığınmacılara barınma sağlama konusunda yaşanan krizi çözebileceğini savundu.

Avrupa´da nüfus oranına göre en yüksek sığınmacı sayısına sahip olan İsveç´e, geçen yıl giden sığınmacıların sayısı geçen yıl 160 bini bulmuştu.

 



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor