Tarih: 25.02.2014 13:19

Sikorsky İle Büyük Anlaşma

Facebook Twitter Linked-in

Reuters

Başbakan Erdoğan cuma günü, Türkiye`nin, aslında 2011`de üzerinde anlaşılan bir siparişi tamamlayarak United Teknologies şirketinin Sikorsky Aircraft biriminden helikopter satın almak için 3,5 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladığını bildirdi.

Analistlere göre anlaşma, gelecek 30 yıl içerisinde milyarlarca dolar değerinde ek siparişlerle sonuçlanabileceğini söyledikleri seçenekleri içeriyor. Sikorsky`nin popüler “Black Hawk” modelinin bir versiyonu olan 109 helikopterin montajı Türkiye`de yapılacak.

Şirketten yapılan açıklamada, anlaşmanın Türk sanayisiyle önemli bir ortaklığın başlamasına işaret ettiği bildirildi.

Sikorsky Başkanı Mick Maurer telefonla verdiği mülâkatta, 'Türkiye büyük bir müşteri olması açısından önemli bir pazar ve ayrıca dünyada kim oldukları göz önüne alındığında stratejik açıdan da önemli.' dedi. Maurer, anlaşmanın, Türk sanayisinin yeni tasarlanan Türk kokpiti dâhil helikopterin her bölümünü üretme kapasitesini geliştirmesine imkân tanıyacağını vurguladı.

Maurer, yeni anlaşmayla ilgili fazla detay vermeyi reddetti, ancak bu anlaşmanın Şirketine helikopterin pek çok parçası için ikinci bir kaynak sağlayacağını belirtti. (İngiliz Haber Ajansı REUTERS - 22 Şubat 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —