Tarih: 19.09.2022 11:05

'Silah almanın Yunan savunma sanayisine katkısı yok'

Facebook Twitter Linked-in

 

Yunanistan´ın ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Halefi Miçotakis´i eleştirdi. Yunanistan´ın son zamanlarda savunma sanayine yönelik yaptığı silah alımlarına “Yunan savunma sanayisine katkı sağlamıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Silah alımlarını eleştirdi. “Yunan savunma sanayisine bir tek vida bile girmeyecek' dedi. Ana muhalefet lideri Çipras´ın hedefinde Yunan Başbakan Miçotakis vardı.

Yunanistan´ın ana muhalefet partisi Syriza´nın lideri Aleksis Çipras, uluslararası Selanik fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. 2023 seçimleri yaklaşırken halefi Miçotakis´i eleştirdi.

Yunanistan silahlı kuvvetlerinin güçlendirilmesini doğru. Ama Fransa´dan temin edilecek fırkateynler Fransa tersanelerinde üretilecek. Yunan vergi mükellefleri 14 milyar euro ödeme yapacak ancak Yunan savunma sanayisine bir tek vida bile girmeyecek.

Bu sözlerle Miçotakis´e yüklenen Çipras, silahlanma programı çerçevesinde üçüncü ülkelerle yapılan anlaşmaların Yunan savunma sanayisine katkı sağlamayacağını dile getirdi.

Çipras, iktidara geldiklerinde ise anlaşmaları iptal etmeyeceklerini söyledi. “Anlaşmaları iptal etmeyeceğiz, devletin devamlılığı vardır ancak kamu için daha faydalı hale getirmek için anlaşmaları tekrar müzakere edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çipras, Ege Denizi´ndeki göçmen dramına da değindi. Ama Yunanistan´ın göçmenleri ölüme itmesinden bahsetmedi. Onun yerine sorun “Türkiye ile Yunanistan arasında değil, Türkiye ile Avrupa arasında” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —