'Silah almanın Yunan savunma sanayisine katkısı yok'

Yunanistan´ın ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Halefi Miçotakis´i eleştirdi. Yunanistan´ın son zamanlarda savunma sanayine yönelik yaptığı silah alımlarına “Yunan savunma sanayisine katkı sağlamıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

 

Yunanistan´ın ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Halefi Miçotakis´i eleştirdi. Yunanistan´ın son zamanlarda savunma sanayine yönelik yaptığı silah alımlarına “Yunan savunma sanayisine katkı sağlamıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Silah alımlarını eleştirdi. “Yunan savunma sanayisine bir tek vida bile girmeyecek' dedi. Ana muhalefet lideri Çipras´ın hedefinde Yunan Başbakan Miçotakis vardı.

Yunanistan´ın ana muhalefet partisi Syriza´nın lideri Aleksis Çipras, uluslararası Selanik fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. 2023 seçimleri yaklaşırken halefi Miçotakis´i eleştirdi.

Yunanistan silahlı kuvvetlerinin güçlendirilmesini doğru. Ama Fransa´dan temin edilecek fırkateynler Fransa tersanelerinde üretilecek. Yunan vergi mükellefleri 14 milyar euro ödeme yapacak ancak Yunan savunma sanayisine bir tek vida bile girmeyecek.

Bu sözlerle Miçotakis´e yüklenen Çipras, silahlanma programı çerçevesinde üçüncü ülkelerle yapılan anlaşmaların Yunan savunma sanayisine katkı sağlamayacağını dile getirdi.

Çipras, iktidara geldiklerinde ise anlaşmaları iptal etmeyeceklerini söyledi. “Anlaşmaları iptal etmeyeceğiz, devletin devamlılığı vardır ancak kamu için daha faydalı hale getirmek için anlaşmaları tekrar müzakere edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çipras, Ege Denizi´ndeki göçmen dramına da değindi. Ama Yunanistan´ın göçmenleri ölüme itmesinden bahsetmedi. Onun yerine sorun “Türkiye ile Yunanistan arasında değil, Türkiye ile Avrupa arasında” dedi.

 

 



KINAMA BİLDİRİSİ

LEMAN İSİMLİ KAYNAĞI KARANLIK SÖZDE BİR DERGİNİN PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED'E YÖNELİK YAPTIĞI SAYGISIZLISIZLIĞI, İNANÇ VE DEĞERLERİMİZE YÖNELİK MAKSATLI SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ.

Türkiye

Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Yükleniyor