• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Simonyan: Batı basını, Moskova´daki barikat dekorunu protestolara yönelikmiş gibi yansıttı

Simonyan: Batı basını, Moskova´daki barikat dekorunu protestolara yönelikmiş gibi yansıttı

Sputnik ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, FT ve NYT gazetecilerinin, Rusya Günü bayramı çerçevesinde dün Moskova´da 2. Dünya Savaşı´nı canlandırmak üzere yapılan bir etkinlik çerçevesinde Tverskaya Caddesi´nde bulunan kum

 

Muhalif lider Aleksey Navalniy öncülüğünde dün Moskova´da düzenlenen protestoları takip etmek için görevlendirilen Financial Times´ın (FT) Doğu Avrupa Editörü Neil Buckley ve New York Times´ın Moskova ofisinin Şefi Neil MacFarquhar, yalan bilgi yaydı.

Gazeteciler Twitter´da Rus gazeteci Aleksey Venediktov´un 'Moskova, Rusya Günü için hazır´ ifadeleriyle paylaştığı bir fotoğrafı ‘retweet´ etti. Ancak ABD´li gazeteciler, mesajı farklı algılayıp fotoğraftaki İkinci Dünya Savaşı´nı canlandırmak için yapılan kum torbasından barikat, protestolar için hazırlanmış gibi yansıttı.

​Durumu fark eden Sputnik ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, gazetecilerin tweet´lerinin ekran görüntülerini alıp olayın gerçek yüzünü ortaya koyan bir paylaşımda bulundu. Bu arada daha sonra gazeteciler de attıkları tweet´leri sildi.

​Simonyan 'FT ve NYT´den yalan haber. Bu barikatların Navalniy´e karşı olduğunu yazdılar' ifadelerini kullandı.

​Rusya Federal Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti parlamentosunun, 1990 yılında Sovyetler Birliği´nden egemenliğini ilan ettiği 12 Haziran ´Rusya Bayramı´ olarak kutlanıyor.

Kutlamalar çerçevesinde Moskova´da tarihin farklı dönemlerini canlandırmak amacıyla performanslar gerçekleştirildi.

​Öte yandan dün Moskova´da izinsiz gerçekleştirilen gösterilerde 150 kişi gözaltına alındı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor