• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

Şimşek: Rusya´yla neredeyse tüm sorunları çözdük

Şimşek: Rusya´yla neredeyse tüm sorunları çözdük

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla imzalanan ortak bildiriyi yorumladı. Şimşek, Rusya´yla ´neredeyse bütün sorunların ç?

 

Şimşek, Antalya´nın Belek Turizm Bölgesi´nde bir otelde düzenlenen Uluslararası Medya Forumu´nda, yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

´İMZALADIĞIMIZ BEYAN, RUSYA VE TÜRKİYE´NİN ÇIKARINA´

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Rusya´dan gelen bir gazetecinin, 'Dün Rus meslektaşınızla ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzaladınız. Bu sizi tatmin etti mi?' sorusuna şu yanıtı verdi: 'Bence dün imzaladığımız ortak beyan, Türkiye´nin ve Rusya´nın çıkarına. Neredeyse bütün sorunları çözdük, doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum.'

´DOMATESE TAKILIP KALMAK İSTEMİYORUZ´

Şimşek, şöyle devam etti: 'Neredeyse Kasım 2015 öncesi dönemine dönmüş durumdayız. Bu iyi bir haber. Rusya çok önemli bir komşu, çok önemli bir ticaret ortağı ve biz bunun devam etmesini, gelişmesini istiyoruz. Yani domates gibi şeylere falan takılıp kalmak istemiyoruz. Domatesten daha fazla şey demek ilişki. Evet, tatmin oldum bu yapılan anlaşmadan.' 

TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

Öte yandan bir Amerikalı gazetecinin, ABD Başkanı Donald Trump döneminde iki ülke ilişkilerinin nasıl şekilleneceğini sorması üzerine Şimşek, 'ABD´nin daha önceleri anayasa hukukuyla ilgili eğitim almış bir başkanı vardı, şimdi evveliyatında iş adamlığı olan bir başkanı var. Sırf o açıdan bakacak olursak, Türkiye muhtemelen daha iyi ticaret ve yatırım olanaklarına kavuşacaktır yeni yönetim sayesinde' ifadesini kullandı.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor