• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

Sinekle Savaşmayıp Bataklığı Kurutacağız

Sinekle Savaşmayıp Bataklığı Kurutacağız

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Türkiye´nin yanlış güvenlik stratejisi değişerek savunma hattından savunma düzeyine çıktı.” dedi.

 

IRNA

Ankara Hükümeti Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara hükümetinin, Musul´un kuzeyindeki Başika üssüne yapılan saldırıyı, Ankara´ya saldırılmış olarak değerlendireceğini ve bunun karşılığının verileceğini belirtti.

Kurtulmuş, “Gerektiği takdirde Türk askerleri ve üssü korumak için kara kuvvetlerini de kullanacağız.” dedi.

Ankara´da Türk medya temsilcileriyle görüşen Kurtulmuş, bölgede bir mezhep savaşının patlak vermesine izin vermeyeceklerini iddia ederek “Türkiye, gerektiğinde alanda olacağını açıkça ifade etti.” diye konuştu.

Bağdat´ın Türk askerlerinin geri çekilmesi yönündeki yoğun baskılarına rağmen Türkiye, Musul´un kuzeyindeki Başika üssünde Türk askerlerinin varlığının, DAİŞ ile mücadelede Irak´a yardımcı olmak amacıyla Bağdat ile yapılan anlaşmadan kaynaklandığını iddia ediyor.

Ankara, DAİŞ ve PKK terör örgütlerinin ortak hedefinin Türkiye olduğunu ve Türkiye´nin de ulusal güvenliğini koruma ve sınırlarındaki tehditleri bertaraf etme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Türkiye´nin yanlış güvenlik stratejisi değişerek savunma hattından savunma düzeyine çıktı.” dedi.

Söz konusu stratejinin askerî boyutunu tanımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, terörizm kapısına dayanmadan girişimde bulunacak ve eskisi gibi terör saldırılarına sonradan karşılık verilmesi beklenemez. Terörizm yerinde yok edilecek. Biz sinekle savaşmak yerine bataklığını kurutacağız. Musul´da da aynı yolu izliyoruz.” dedi.

Türkiye´nin Suriye ile 911 ve Irak ile 350 kilometre uzunluğunda ortak sınırlara sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, bölge içinde ve dışında başkalarının dikip bize giydirmeye çalıştığı elbiseyi giymeyecek. Türkiye´nin bu tutumu savaş yanlısı bir tutum değil ayrıca Irak´ın egemenlik hakkının ihlali de söz konusu değil aksine biz; istikrarımızı, bağımsızlığımızı ve huzurumuzu korumak zorundayız.” dedi.(İRAN,İRNA-20.10.2016)



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor