• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Şi´nin özel temsilcisi ABD´ye gidiyor

Şi´nin özel temsilcisi ABD´ye gidiyor

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping´in özel temsilcisi ve başkan yardımcısı Liu Hı´nın ekonomik ve ticari görüşmeler yapmak üzere ABD´ye gideceği öğrenildi.

 

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang tarafından yapılan açıklamada, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping´in özel temsilcisi Liu Hı´nın 15-19 Mayıs tarihleri arasında ticaret müzakereleri yürütmek üzere Amerika Birleşik Devletleri´ne ziyarette bulunacağı bildirildi. Şi´nin ekonomiden sorumlu başdanışmanı olan Liu´nun ABD ziyaretinde Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile görüşeceği öğrenildi. 

Aynı Zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Politbüro üyesi olan Liu´nun söz konusu ziyaretini ABD´nin daveti üzerine gerçekleştireceği öğrenildi. İki ülke arasında bir süredir devam eden ticaret gerilimi, ABD Başkanı Donald Trump´ın Çinli telekomünikasyon üreticisi ZTE Corp.´a yardım eli uzatmasının ardından azalma eğilimine girdi. Trump, twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, ZTE´nin hızlı bir şekilde faaliyetlere yeniden başlamasının önünü açmak adına Şi ile birlikte çalışmakta olduklarını belirtmişti.


14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor