Tarih: 26.08.2016 21:33

Sırbistan Cumhurbaşkanı´ndan Hırvatistan´a zeytin dalı

Facebook Twitter Linked-in

 

11 Eylül´de Hırvatistan´da yapılacak seçimler öncesinde ülkedeki Sırbistan karşıtı söylemler giderek artıyor. Eski Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanoviç, 1992-1995 yılları arasındaki bağımsızlık savaşının gazileriyle yaptığı toplantıda, Sırplar için aşağılayıcı ifadeler kullanırken; Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vuciç de Hırvatistan´daki Sırp karşıtlığının yüksek seviyeye çıkması nedeniyle Dubrovnik´te düzenlenen uluslararası siyaset forumuna katılmama kararı almıştı.

‘HIRVATİSTAN İÇ POLİTİKASINI SIRP NEFRETİ ÜZERİNE İNŞA ETMEMELİ´

Konuyla ilgili Sputnik´e konuşan Cumhurbaşkanı Nikoliç, Hırvatistan´da yaşanan gelişmelerden üzüntü duyduğunu söyledi. 'Hırvatistan´ın iç politikasını Sırp nefreti üzerine inşa etmesi, Zagreb yönetiminin Sırbistan, AB ve Atlantik ötesinden gelen uyarıları gözardı ettiğini gösteriyor' diyen Nikoliç, seçimlerden sonra yeni hükümeti kurmayı hedefleyen Milanoviç´in ikili ilişkiler üzerinde yıkıcı etkiler yaratacağı izlenimi uyandırdığını vurguladı.

'Hırvatistan´daki birçok kişinin geçmişte kalmış olmasından korkuyorum. Hırvatistan ile sınırlarımızı kapatmayacağız ve ilişkilerimizi sonlandırmayacağız' diye devam eden Cumhurbaşkanı, Hırvatlar da dahil herkesle barış içinde yaşamak istediklerini altını çizdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —