Tarih: 29.12.2015 22:48

Sırbistan gerçekten İyi Koşullar Sunuyor

Facebook Twitter Linked-in

 

B92.net

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Sırbistan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ile ikili görüşmesi sonrasında basına yaptığı açıklamada “iki ülke arasında çok önemli tarihî bağlar olduğunu ve Türk hükûmetinin, devlet düzeyinde Bulgaristan ve Yunanistan ile yaptıklarını Sırbistan ile de yapmaktan onur duyacağını” söyledi.

Davutoğlu, hükûmet düzeyinde önümüzdeki dönemde çeşitli konularla ilgili toplantılar düzenleyeceklerini ve bu nedenle Vuçiç´in ülkelerini ziyaret etmesini beklediklerini, bunun da iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için önemli olduğunu belirtti.

Davutoğlu, “Sırbistan´ın Türk yatırımcılara sunduğu seçenekler gerçekten çok iyi. Bu yılın sonunda böyle bir toplantı organize etmek çok zor olsa da Türkiye´den buraya 130 iş adamı ile geldik.” dedi.

Sırbistan´a daha önce on defa geldiğini hatırlatan Davutoğlu “Ancak bu, Başbakan olarak yaptığım ilk ziyaretti.” dedi ve coğrafi mesafeler ne olursa olsun komşular arasında hiçbir sınır olmadığını vurguladı.(Sırbistan, B92.net-28 Aralık 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —