Tarih: 17.04.2015 15:02

Sırbistan-Türkiye İşbirliği Önemlidir

Facebook Twitter Linked-in

 

RTS

Sırbistan Meclis Başkanı Maja Gojkovic ve Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İki Ülkenin İş Birliğini Güçlendirmeye Hazır Olduğunu ve Aralarındaki İlişkilerin Bölgesel Olarak Büyük Bir Öneme Sahip Olduğunu Belirtti.

Sırbistan Meclis Başkanı, Başbakan Davutoğlu ile Ankara’da yaptığı görüşmede, Sırbistan’ın bölgede iyi komşuluk ilişkileri ve siyasi iş birliğini desteklediğini söyledi.

Sırbistan Meclis Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gojkovic’in, her iki ülkede siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik karşılıklı ilgi bulunduğu sözlerine yer verildi.

Sırbistan Meclis Başkanı, “Bu üst düzey toplantıların da ilişkilerimizin geliştirilmesine katkıda bulunacağına eminim.' dedi.

Gojkovic, Türkiye`nin, ülkemizin ekonomisinde olabildiğince yer almak istediğini, Sırbistan’da birçok yatırım imkânı bulunduğundan ve bölgede yatırım için en güvenli ülke olduğundan dolayı bu ülkenin de Sırbistan piyasasında bulunma konusunda istekli olduğuna inandığını belirtti.

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Sırbistan’ın Balkanlar`da kilit ülke olduğunu belirterek Sırbistan ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin de katkıda bulunduğu bölgedeki istikrarın önemini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, 'Aramızdaki ilişkiler iyiyse herkes bizi örnek alacak. Sırbistan güçlü olduğu sürece Balkanlar da güçlü olacak, dolayısıyla Türkiye, iki ülke arasındaki ilişkilere büyük önem veriyor.” dedi.

Türkiye Başbakanı, geçmişten gelen önyargıların kısa sürede yıkıldığını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini söyledi.

Ekonomik iş birliği hakkında konuşan Başbakan Davutoğlu, iki ülke arasındaki mevcut 800 milyon dolarlık ticaret hacminin en kısa zamanda bir milyar dolara çıkması gerektiğini ve Türk yatırımcıları Sırbistan`da yatırım yapmaları konusunda her fırsatta teşvik ettiğini söyledi. (Sırbistan, RTS - 14 Nisan 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —