Tarih: 27.09.2016 22:00

Sırp lider Dodik: İfade vermeye hazırım ama Saraybosna´da değil

Facebook Twitter Linked-in

 

Sırp Cumhuriyeti´nin idari merkezi Banja Luka´da basın toplantısı düzenleyen Dodik, pazar günü düzenlenen 9 Ocak´ın Sırp Cumhuriyeti Günü olarak kutlanmasına ilişkin referandumun ardından, Bosna Hersek Savcılığı tarafından ifade vermeye çağrıldığını anımsattı. Dodik, savcılığın bu hamleyi Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç´in baskısı nedeniyle yaptığını savundu.

Savcılığın davetinin henüz kendisine ulaşmadığını aktaran Dodik, 'Daha önce de söylediğim gibi ifade vermeye hazırım ama Saraybosna´da değil, Sırp Cumhuriyeti´ndeki herhangi bir yargı kurumunda' ifadelerini kullandı. Dodik, savcılığa çağrılma nedenin ´medyadan duyduğu kadarıyla´ referandumu desteklemek olduğunu aktararak, bunu birçok insanın desteklediğini ancak ifade vermeye sadece kendisinin çağrıldığını kaydetti.

Sırp lider ayrıca, Bosna Hersek´in eski Yugoslavya´dan ayrılıp bağımsızlığı kazandığı ve bugün de ülkede Bağımsızlık Günü olarak kutlanan 1 Mart tarihinin anayasaya uygun olup olmadığını incelenmesi için Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını aktardı.

Bosna Hersek Savcılığı, pazar günü yasağa rağmen yapılan referandumun ardından Dodik´i ´şüpheli´ sıfatıyla ifade vermeye çağırmıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —