• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Sırp lider Nikoliç, Rusya ve Çin ile İşbirliği Ulusal Konseyi´nin başına geçecek

Sırp lider Nikoliç, Rusya ve Çin ile İşbirliği Ulusal Konseyi´nin başına geçecek

31 Mayıs´ta görev süresi sona erecek olan Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, yeni kurulan Rusya ve Çin ile İşbirliği Ulusal Konseyi´nin başına geçeceğini açıkladı. Nikoliç, Birleşik Arap Emirlikleri´ne Rusya ile ilişki kurm

 

Koltuğunu 2 Nisan´daki seçimlerden zaferle ayrılan Aleksandr Vuçiç´e devredecek olan Nikoliç, Sputnik´e gelecek planlarını anlattı. 

Nikoliç, 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping´e Sırbistan hükümetinin Rusya ve Çin ile stratejik anlaşmaların uygulanmasını sağlayacak Ulusal Konsey kurduğunu bildirdim. Rusya´nın Sırbistan Büyükelçisi Aleksandr Çepurin, Putin´in kararımızı büyük bir memnuniyetle karşıladığını söyledi' dedi.

´RUSYA VE ÇİN İLE İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VEREN BAKANLARI KONSEYE ALACAĞIM´

Hükümetin Ulusal Konsey´in başına kendisini atayacağını kaydeden Nikoliç, konseye ikisi Rusya ve Çin ile işbirliğine önem veren iki bakan olmak üzere 5-6 üye alacağını belirtti.

´ABU DABİ PRENSİ RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN YARDIM İSTEDİ´

Öte yandan Nikoliç, Abu Dabi Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Zayed el Nahyan Rusya ile işbirliğini geliştirmek için kendisinden yardım istediğini aktardı.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor