Tarih: 21.06.2022 09:26

Skandal görüntüler! PKK/YPG yandaşları İsveç´te sokağa indi

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO üyeliğine dair müzakereler devam ederken, İsveç´in Göteborg şehrinde terör örgütü PKK/YPG yandaşları ellerinde terör örgütünü simgeleyen paçavralar ile sokağa indi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO üyeliğine dair müzakereler devam ederken, İsveç´in Göteborg şehrinde terör örgütü PKK/YPG yandaşları ellerinde terör örgütünü simgeleyen paçavralar ve terör örgütü elebaşı Öcalan´ın posterleri ile eylem düzenledi.

Geçtiğimiz günlerde de terör örgütüne ait görseller projeksiyon ile başkent Stockholm´de belediye binası ve kentin simge yapılarından Avicii Arena´ya yansıtılmıştı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN AVRUPA´NIN GÖBEĞİNDE ÜLKELERİ ESİR ALIRCASINA BİR FAALİYET ZİNCİRİ İÇİNDE BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ise, İsveç ve Finlandiya´nın NATO üyelik başvuruları ile başlayan ve Türkiye´nin vetosuyla gelişen süreçle ilgili olarak Belçika´nın başkenti Brüksel´deki NATO Merkez Karargahı´nda temaslarda bulundu.

Temaslarının ardından Kalın ve Önal gazetecilerle bir araya geldi. Terör örgütlerinin Finlandiya ve İsveç´te kurdukları faaliyet zinciri ile adeta bu ülkeleri esir aldığını ifade eden Kalın, “Bu terör örgütlerinin Avrupa´nın göbeğinde bu ülkeleri esir alırcasına bir faaliyet zinciri içinde bulunması kabul edilemez” ifadelerini kullanarak, Türkiye´nin NATO´nun genişleme politikasına karşı olan bir ülke olmadığını vurguladı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —