Skripal şüphelisine dair yeni iddianın sorulduğu Peskov: Kızıl Meydan´da hala Lenin ve Stalinler dolaşıyor ama...
Kremlin Sözcüsü Peskov, İngiltere´nin, eski Rus ajan Skripal ve kızını öldürme girişiminde bulunmakla suçladığı şüphelilerinden biri olan Ruslan Boşirov ile Rus askeri istihbaratında görev yaptığı söylenen bir albay olan Anatoliy ?
Peskov soru karşısında, fotoğraflara bakıp insanların birbirine olan benzerliği üzerinden çıkarım yapmanın anlamsız olduğu ve Kremlin´in de bu tür spekülasyonlarda yer almak istemediği vurgusunu yaptı.
Kremlin Sözcüsü Sovyet liderler Lenin ve Stalin gibi giyinip yerli ya da yabancı turistlerle para karşılığında fotoğraf çektiren kişilere gönderme yaparak şöyle devam etti: 'Kızıl Meydan´da hala 10 Stalin ve 15 Lenin oradan oraya koşturuyor ve bu kişiler aynı gerçekleri gibi görünüyor. Ama bu, onların bu kişiler olduğunu göstermez.'
Ayrıca Peskov, iddialardan bir diğerine daha yanıt vererek, Bellingcat´in araştırmasında ismi ortaya atılan Çepiga´nın, Rusya lideri Vladimir Putin tarafından devlet nişanıyla ödüllendirildiği bilgisi de doğrulayamadığını kaydetti.
Bellingcat´ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: 'Bellingcat iki görevliden (İngiltere´nin Skripal olayı şüphelisi olarak ismini açıkladığı iki kişiden) birinin gerçek kimliğini doğrulamayı başardı. ´Ruslan Boşirov´ takma adını kullanan şüphelinin gerçek kimliği Albay Anatoliy Çepiga´dır. Bu kişi, Rusya´nın en üst nişanı olan Rusya Federasyonu´nun Kahramanı unvanını almıştır. Bellingcat´in teşhisinin ardından söz konusu şahsa ya da araştırmaya yakın olan çok sayıda kaynak, şüphelinin kimliğini doğrulamıştır.'Bellingcat araştırmacıları ayrıca, Çepiga´nın ´2. Çeçen Savaşı´nda kilit rol oynayan ve aynı zamanda 2014 sonlarında Ukrayna sınırında görülen´ 14. Spetsnaz Tugayı´nda görev yaptığını ileri sürmüştü.
İngiliz Sky News televizyonu da İngiliz polisinin Skripal´i zehirlediği şüphesiyle daha önce pasaportlarındaki isimleri açıkladığı ve Rus askeri istihbarat servisi GRU için çalıştıklarını belirttiği iki şüpheliden birinin Anatoliy Vladimiroviç Çepiga olduğunu öne sürmüştü. Polis, Çepiga´yı daha önce Ruslan Borişov olarak teşhis etmişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
