Somali`nin İnşaasına Destek İstedi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükûmetinin 10 bin konut inşa edeceği Mogadişu`ya ziyareti sırasında zengin ülkelerden 'Somali`nin yeniden inşasına katılmalarını' istedi. Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmut ile görüş
La Vanguardia
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükûmetinin 10 bin konut inşa edeceği Mogadişu`ya ziyareti sırasında zengin ülkelerden 'Somali`nin yeniden inşasına katılmalarını' istedi.
Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmut ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şehrin fizyonomisini iki yılda değiştirmek için (Mogadişu) kentsel planlama yaparak 10 bin konut inşa edeceğiz.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk diplomatik personelin Somali`nin başkentinde kalacağı otelde en az dört kişinin öldüğü bir saldırıya maruz kalmasından sadece iki gün sonra Mogadişu`yu ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diplomatlarıma saldırıda bulunulmasından sonra buraya gelişimin nedeni, Türklerin, terk edilmiş Somali halkına yardım etmek istediğini dünyaya göstermek içindir.' dedi.
20 yıl süren iç savaş sonrasında 2011 yılında Somali`yi ziyaret eden ilk lider ünvanını alan Türk Cumhurbaşkanı, önemli altyapı çalışmalarının yürütüldüğü Somali`nin kalkınmasına ivme kazandırmaya devam etmek için yardımları iki katına çıkarmaya söz verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Somali`ye yine gelmekten mutluyum. 2011`deki gelişim sonrasında meydana gelen toplu gelişmeyi görebiliyorum. Türkiye`nin Somali`ye yardım ettiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.' dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumu, 'plan ve toplantı' metotlarını şu an Somali`ye farklı hizmetler sunarak yardım eden metotlarla değiştirmeye çağırdı.
'Bir konteynerin içinde bürosu olan ve anlamsız şekilde günlük toplantılarını yapan elçilikler var. Biz de Mogadişu`da dünyadaki en büyük Türk Büyükelçiliğini inşa etmekteyiz.' diye vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011`de ilk kez Somali`yi ziyaret ettiğinde bu ülke, 291 bin kişinin ölümüne neden olan ciddi bir kıtlık yaşıyordu.(İspanya, La Vanguardia - 25 Ocak 2015)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
