• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Somali`nin İnşaasına Destek İstedi

Somali`nin İnşaasına Destek İstedi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükûmetinin 10 bin konut inşa edeceği Mogadişu`ya ziyareti sırasında zengin ülkelerden 'Somali`nin yeniden inşasına katılmalarını' istedi. Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmut ile görüş

La Vanguardia

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükûmetinin 10 bin konut inşa edeceği Mogadişu`ya ziyareti sırasında zengin ülkelerden 'Somali`nin yeniden inşasına katılmalarını' istedi.

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmut ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şehrin fizyonomisini iki yılda değiştirmek için (Mogadişu) kentsel planlama yaparak 10 bin konut inşa edeceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk diplomatik personelin Somali`nin başkentinde kalacağı otelde en az dört kişinin öldüğü bir saldırıya maruz kalmasından sadece iki gün sonra Mogadişu`yu ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diplomatlarıma saldırıda bulunulmasından sonra buraya gelişimin nedeni, Türklerin, terk edilmiş Somali halkına yardım etmek istediğini dünyaya göstermek içindir.' dedi.

20 yıl süren iç savaş sonrasında 2011 yılında Somali`yi ziyaret eden ilk lider ünvanını alan Türk Cumhurbaşkanı, önemli altyapı çalışmalarının yürütüldüğü Somali`nin kalkınmasına ivme kazandırmaya devam etmek için yardımları iki katına çıkarmaya söz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Somali`ye yine gelmekten mutluyum. 2011`deki gelişim sonrasında meydana gelen toplu gelişmeyi görebiliyorum. Türkiye`nin Somali`ye yardım ettiğini görmekten memnuniyet duyuyorum.' dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, uluslararası toplumu, 'plan ve toplantı' metotlarını şu an Somali`ye farklı hizmetler sunarak yardım eden metotlarla değiştirmeye çağırdı.

'Bir konteynerin içinde bürosu olan ve anlamsız şekilde günlük toplantılarını yapan elçilikler var. Biz de Mogadişu`da dünyadaki en büyük Türk Büyükelçiliğini inşa etmekteyiz.' diye vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011`de ilk kez Somali`yi ziyaret ettiğinde bu ülke, 291 bin kişinin ölümüne neden olan ciddi bir kıtlık yaşıyordu.(İspanya, La Vanguardia - 25 Ocak 2015)



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor