• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Soros destekli kuruluştan, ABD Adalet Bakanı Sessions´ın istifası için kampanya

Soros destekli kuruluştan, ABD Adalet Bakanı Sessions´ın istifası için kampanya

George Soros destekli MoveOn.org isimli kuruluş, ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions´ın istifası için bakanlık önünde eylem organize ediyor. Hillary Clinton´ın seçim kampanyasıyla ilişkisi uzun süredir tartışılan kuruluşun Soros bağlantıs

 

ABD Adalet Bakanlığı binasının önünde gerçekleştirilen ve Jeff Sessions´ın bakanlıktan istifası talebini dile getiren eylem, ünlü spekülatör George Soros tarafından desteklenen MoveOn.org isimli kuruluş tarafından düzenleniyor.

Grup, Jeff Sessions´ın Senato´da yalan beyanda bulunduğu iddiasıyla istifa etmesi gerektiğini söyleyerek, halkı eyleme geçmeye çağırıyor.

MOVEON ´SIZINTI´ İLE HATIRLANIYOR

​MoveOn isimli organizasyonun spekülatör George Soros ve Hillary Clinton´ın seçim kampanyasıyla ilişkisi ise uzun süredir tartışılıyor.

Clinton´ın seçim kampanyasının müdürü John Podesta´nın WikiLeaks tarafından sızdırılan e-postaları, MoveOn.org ile milyarder yatırımcı Soros arasındaki ilişkilere ışık tutuyor. Zira Podesta´nın 2007´de gönderdiği e-postalardan birinde bir ekin yer aldığı görülmüştü. Bu ekin, aralarında Soros´un da yer aldığı yatırımcılardan finansal yardım alınmasına yönelik bir strateji belgesi olduğu anlaşılmıştı.

Washington Post gazetesinde 2004´te yayınlanan bir makalede Soros ve eşinin MoveOn.org´a 1.46 milyon dolar bağışta bulunduğu ortaya çıkarılmıştı.

SESSIONS´TAN AÇIKLAMA

ABD Adalet Bakanı Sessions ise, Rusya´nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile başkanlık seçimlerinden önce görüştüğüne ilişkin iddiaları yanıtladı. Sessions gerçekleştirdiği basın toplantısında, Rus Büyükelçi ile Trump´ın kampanyasıyla ilgili olarak görüşmediğini belirterek, seçime müdahale iddiaları doğrultusunda gerçekleşen soruşturmalardan çekildiğini açıkladı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor