Tarih: 05.12.2016 20:14

´Sovyet yapımı yüzer köprüler Musul operasyonunda önemli bir rol oynuyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya gazetesinin haberine göre devrik lider Saddam Hüseyin tarafından 80´li yıllarda alınan Sovyet yapımı askeri yüzer köprüler, koalisyon uçaklarının Dicle Nehri üzerindeki köprüleri vurmasının ardından Musul´da IŞİD karşıtı düzenlenen operasyonda cankurtaran vazifesi gördü.

Dicle Nehri üzerine yüzer köprüleri kurmayı başaran istihkam birlikleri, Irak ordusuna ait ağır ekipmanların ve ABD´li Birinci Piyade Bölüğü´nün ulaşımını sağladı. Nehri geçen Iraklı birlikler, böylece Musul´un batı kesimlerine ilerleme imkanı elde ederken, ABD´li generaller ise en fazla başvurdukları ´çekiç ve örs´ taktiklerini uygulamaya koyabildi.

´ABD´Lİ MUADİLLERİNİN AKSİNE KULLANIMI DAHA KOLAY´

İzvestiya gazetesine konuşan Rus askeri uzman Viktor Murahovskiy, Sovyet yüzer köprü parklarının ABD´li muadillerinin aksine daha kolay kullanımlı olduğunu ve dünya genelinde çok popüler olduğunu vurguladı.

´600 BİNDEN FAZLA KONUT IŞİD´DEN KURTARILDI´

Öte yandan Iraklı komutan Abdül Gani, Musul´un 25 mahallesinde bulunan 600 binden fazla konutu IŞİD militanlarından kurtardıklarını bildirdi.

Musul operasyonunun başından bu yana Irak özel operasyon birliklerinin 1.000´den fazla cihatçıyı öldürdüğünü kaydeden Gani, kentin düşmandan ne zaman kurtarılacağına dair net bir takvimleri bulunmadığını, ancak bunun için çok fazla beklemeyeceklerini ifade etti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —