Tarih: 13.08.2017 17:57

Şoygu: Deyr ez-Zor´un kurtarılması, IŞİD´le mücadelenin başarısını belirleyecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Rossiya-24 kanalına konuşan Şoygu, 'Bugün herkesin IŞİD´le mücadeleye odaklandığı ve bu mücadeleyi hedeflediği söylenebilir. Deyr ez-Zor kentinin olduğu gibi bir takım kilit noktalar var ve Deyr ez-Zor, bu noktaların en önemlisi. Oradaki insanlar yıllardır direniyor. Bu kent, IŞİD´le mücadelenin sona erdiğini gösterecek Fırat üzerindeki başlıca nokta' ifadelerini kullandı. 

‘GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİNDE MUHALİFLER KENDİ GÜCÜYLE TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETMELİ´

Şoygu, Suriyeli silahlı muhaliflerin kendileri ile birlikte aynı gerilimi azaltma bölgelerinin sınırları içinde kalan militanlarla kendi güçleriyle mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Orgeneral Şoygu, 'Bugün gerilimi azaltma bölgelerinin ortaya çıkması, teröristlerin muhaliflerden fiilen ayrılmasıdır. O zaman ‘işte her türlü savaş eyleminin sona erdirildiği gerilimi azaltma bölgesi ve burada muhalifler var. Orada militanlar yok, eğer varsa, aynı bölgenin içerisinde bulunan muhalifler kendi güçleriyle bu militanlarla mücadele etmeli´ demiştik' diye konuştu.

 ‘SURİYE´DEKİ GERİLİMİ AZALTMA BÖLGELERİ İNSANİ YARDIMA AÇIK´ 

Suriye´deki gerilimi azaltma bölgelerinin insani yardımlara açık olduklarını belirten Şoygu, uluslararası kuruluşlarının desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Orgeneral Şoygu, 'Bugün insani yardımların Suriye´deki gerilimi azaltma bölgelerine ulaştırılması konusunda pek fazla konuşan yok. Bu nedenle kendimiz ‘Gerilimi azaltma bölgelerine insani yardım götürünüz, orada her şey açık´ diyoruz. Elbette ki insani kuruluşların, Birleşmiş Milletlerin (BM) desteğine ihtiyaç var. Yardım sağlanırsa, ileride yeniden yapılanma süreci başlayacak, sığınmacılar kendi evlerine dönmeye başlayacak' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —