• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Şoygu: Putin, Doğu Guta´da her gün insani mola talimatı verdi

Şoygu: Putin, Doğu Guta´da her gün insani mola talimatı verdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in talimatı doğrultusunda Suriye´nin başkenti Şam kırsalındaki Doğu Guta´da yarından itibaren her gün 09.00-14.00 saatleri arasında insani mola vereceklerini duyurdu.

 

Rusya Savunma Bakanlığı´ndaki toplantıda konuşan Şoygu, 'BM Güvenlik Konseyi (BMGK), önceki gün insani yardımların ulaştırılabilmesi için Suriye genelinde ateşkes çağrısı içeren 2401 sayılı kararı kabul etti. Rusya Devlet Başkanı´nın talimatıyla Doğu Guta halkının can kayıpları vermesini önlemek amacıyla yarından itibaren her gün 09.00-14.00 saatleri arasında insani mola verilecek' dedi. 

´İNSANİ KORİDOR KURULACAK´

Sivillerin bölgeden tahliyesi için insani koridor açılacağını da aktaran Şoygu, 'Koordinatlar hazırlandı ve en kısa sürede açıklanacak' diye konuştu.

´RUKBAN SIĞINMACI KAMPININ BULUNDUĞU BÖLGEDE İNSANİ KORİDOR AÇILMASINI ÖNERDİK´

Bu arada Şoygu, Doğu Guta´nın siviller ve sığınmacılar açısından tek gerilimli nokta olmadığını kaydederek Rusya´nın Tanf´ta ABD´nin kontrol ettiği Rukban sığınmacı kampının bulunduğu bölgede insani koridorlar açılmasını önerdiğini belirtti. 

Şoygu, 'Sivillerin sorunsuz bir şekilde evlerine dönebilmesi ve barışçıl yaşama yeniden geçebilmeleri için Tanf´ta ve Rukban sığınmacı kampının bulunduğu bölgelerde insani koridorlar açılmasını ve insani mola verilmesini önerdik' ifadelerini kullandı.

´RAKKA İÇİN DEĞERLENDİRME KOMİSYONU KURULMASI ÖNERİLDİ´

Şoygu, Rakka´daki durumun değerlendirilmesi için BM himayesinde uluslararası insani değerlendirme komisyonu kurulmasını önerdiklerini de vurguladı.

Bakan, komisyon sayesinde kitle iletişim araçlarının ve insani kuruluşlarının girmesine izin verilmediği Rakka´da gerçekte neler yaşandığını görebileceklerinin altını çizdi.

´SURİYE´DEKİ DENEYİME DAYANARAK MUHAREBE EĞİTİM SİSTEMİNE YENİ HEDEFLER KOYDUK´

Diğer taraftan Şoygu, Rus ordusunun muharebe eğitim sistemine yeni hedefler eklediklerini ifade etti.

Şoygu sözlerini şöyle sürdürdü:

'Suriye´deki deneyime dayanarak, Rus ordusunun muharebe eğitim sistemine yeni hedefler koyduk. Bu, gerçek taktik durumu taklit etmeye ve termal görüntüleme araçlarını ve modern silah komplekslerini kullanmaya imkan sağlıyor.'



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor