Şoygu: Rusya batı sınırını 70 askeri birlikle güçlendirdi
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2016´dan bu yana Rusya´nın Batı Askeri Bölgesi´nde 70´in üzerinde askeri birlik oluşturulduğunu belirtti.
Söz konusu birliklerin konuşlandırılması için gerekli altyapının oluşturulduğunu söyleyen Şoygu, yıl sonuna kadar 350´den fazla tesisin devreye alınmasının planlandığını ifade etti.
Şoygu, 'Bölgedeki ordu birliklerine yaklaşık 5 bin yeni ve modernize edilmiş silah ve araç teslim edildi, bu sayede birlikleri modern silahlarla donatma oranı yüzde 39´dan yüzde 54´e yükseldi. ‘Sözleşmeli askerlik yapmak senin seçimin´ adlı 300´den fazla bilgilendirme ve ajitasyon kampanyası organize edildi ve bunun sonucunda 40 binden fazla kişi ordu birliklerine katıldı' diye konuştu.
Özellikle Rus ve Belarus bölge birliklerinin eğitimine ağırlık verildiğini söyleyen Şoygu, Batı Askeri Bölgesi´ndeki askerlerin Belarus meslektaşlarıyla birlikte ‘Birlik Kalkanı-2019´ tatbikatına hazırlıklara başladığını kaydetti.
‘RUSYA-ABD ZİRVESİNİN ASKERİ İŞBİRLİĞİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMASINI UMUYORUZ´Orgeneral Şoygu, 16 Temmuz´da gerçekleşen Rusya-ABD zirvesinin Moskova´nın Washington ve NATO ülkeleriyle askeri işbirliğinin gelişmesine ivme kazandıracağını umduklarını belirtti.
NATO´nun Doğu Avrupa´daki askeri birliklerinin büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Şoygu, 2014´ten bu yana asker sayısının 2 binden 15 bin kişiye çıkarıldığını vurguladı.
‘Örgütün ordularının aldığı eğitim yoğunluğunun sürekli olarak arttırıldığını´ hatırlatan Şoygu, 'Yılbaşından bu yana 80 bin askerin katıldığı 100´ün üzerinde tatbikat gerçekleşti. Eğitimlere her yıl çağrılan asker sayısı 5 yılda 10 kat arttı, askeri uçak sayısıysa 11´den 101´e çıktı' diye konuştu.
Rus bakan, 'Batılı meslektaşlarımızın bu adımları, dünyada mevcut güvenlik sisteminin yıkılmasına yol açıyor, güvensizliği daha da arttırıyor ve bizi karşı tedbir almaya itiyor. 16 Temmuz´da Helsinki´de gerçekleşen Rusya-ABD zirvesinin Washington ve NATO ülkeleriyle işbirliğimizin gelişmesine ivme kazandıracağını, ortak güvenlik çıkarları bakımından tarafların çabalarını birleştirmesini mümkün kılacağını umuyoruz' ifadelerini kullandı.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
