• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Şoygu: Rusya ile Mısır arasındaki askeri işbirliğinde olumlu dinamikler görülüyor

Şoygu: Rusya ile Mısır arasındaki askeri işbirliğinde olumlu dinamikler görülüyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya ile Mısır arasındaki ilişkilerde belirgin bir yükseliş olduğunu, askeri alandaki işbirliğinde olumlu dinamikler görüldüğünü açıkladı.

 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Mısır´ın başkenti Kahire´de Mısırlı mevkidaşı Sedki Sobhi ile bir araya geldi. Görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Şoygu, 'Mısır´ın ulusal silahlı kuvvetlerini Rus yapımı silahlar ve araçlarla donatmaya yönelik çaba sarf ettiğini memnuniyetle karşılıyoruz… Biz de Mısırlı dostlarımıza askeri-teknik alanında en ilginç projeleri sunmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

Şoygu, Rusya ile Mısır liderlerinin sayesinde ikili ilişkilerde belirgin bir yükseliş olduğunu, askeri alandaki işbirliğinde dengeli olumlu dinamikler görüldüğünü vurguladı. 

Rus Savunma Bakanı, 'Liderlerimizin düzenli görüşmeleri sayesinde çalışmalarımızı koordinasyon içinde yürütüyoruz ve revize ediyoruz' dedi. Şoygu, savunma bakanlıklarının iki ülkenin askeri yüksek okullarında karşılıklı eğitim verme çalışmalarına hız verdiklerini ve ortak tatbikatları artırmayı hedeflerini aktardı.

Şoygu, 'Mısır Rusya´nın Kuzey Afrika´da ve Ortadoğu´da en önemli stratejik ortağı. Kahire´nin bölge güvenliğinin ve istikrarının güçlendirilmesi konularında lider rolünde olmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor