Tarih: 29.03.2016 15:01

Spiegel Online: Almanya´nın Türkiye Büyükelçisi mizah programı nedeniyle Dışişleri´ne çağrıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Spiegel Online, Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann, Kuzey Almanya Radyo Televizyon Kuruluşu´nda (NDR) yayınlanan bir mizah programı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı´na çağrıldığını yazdı.

DW Türkçe´nin aktardığına göre bu sabah yapılan görüşmenin gündeminde ‘extra 3´ adlı mizah programının 17 Mart tarihli yayınında yer verilen bir şarkı vardı. Erdmann´ın Dışişleri´nde uzun bir savunma yapmak zorunda kaldığı belirtildi.

Diplomatik krize neden olan şarkı ‘Erdowi, Erdowo, Erdogan´ adını taşıyor. Şarkı, Alman şarkıcı Nena´nın 80´lerde hit olan ‘Irgendwie, irgendwo, irgendwann´ adlı şarkısına Erdoğan´ı hicveden sözler yazılarak hazırlanmıştı.

Şarkıda Beştepe´deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı görüntüleri eşliğinde Erdoğan´ın lüks harcamalarda bulunduğu ifade edilmişti. Türkiye´de basın özgürlüğüne yönelik kısıtlamalara dikkat çekilerek “Erdoğan´a uymayan bir şey yazan gazeteci sabah kendini hapiste bulur” ifadelerine yer verilmişti. Ayrıca şarkıda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´ne polisin sert müdahalesi, Türkiye´nin Kürt politikası ve IŞİD´e yaklaşımı eleştirilmişti.

Normalde kamu yayın kuruluşu NDR kanalında yayınlanan program, o gece yine bir kamu yayın kuruluşu olan Alman Birinci Kanalı ARD´de yayınlanmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —