Tarih: 16.10.2015 21:06

Spiegel´den 2006 Dünya Kupası için rüşvet iddiası

Facebook Twitter Linked-in

Spiegel Dergisi´nin haberine göre 2006 FIFA Dünya Kupası için Almanya´da kurulan başvuru komitesi, o dönem Adidas şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapan Robert Louis-Dreyfus aracılığıyla 4 üyenin oylarını satın almak adına FIFA´ya 6,7 milyon euro ödedi.

Organizasyon komitesi başkanlığını yapan Franz Beckenbauer´in ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach´ın da ödemeden haberdar olduğu öne sürülen haberde, Louis-Dreyfus´un bu parayı Dünya Kupası´nın nerede yapılacağının karar verildiği 6 Temmuz 2000´den önce Almanya´nın başvuru komitesine gizli bir şekilde ödünç verdiği ifade edildi.

Haberde bu paranın, ne başvuru komitesinin ne de Dünya Kupası´nın Almanya´ya verildikten sonra oluşturulan organize komitesinin bütçesinde yer aldığı bildirildi.

ALMANYA´NIN KAZANDIĞI OYLAMA

Bu para sayesinde, 24 kişilik FIFA İcra Kurulu´ndaki 4 Asyalı temsilcinin Temmuz 2000´de Almanya lehine oy kullandığı iddia edilirken, Yeni Zelandalı Charles Dempsey´in de sürpriz bir şekilde oy vermemesinden dolayı Almanya´nın oylamayı 12-11 kazandığı aktarıldı.

Louis-Dreyfus´un 2006 FIFA Dünya Kupası düzenlenmeden 1,5 yıl önce ödünç verdiği 6,7 milyon euroyu geri istediği vurgulanan haberde, Beckenbauer ve Niersbach´ın bu parayı geri ödemek için yollar aradığı kaydedildi.

Gizli belgelere göre 6,7 milyon euronun, Berlin´de planlanan ancak daha sonra iptal edilen FIFA açılış galasının giderleri için FIFA´nın Cenevre´deki hesabına ödendiği iddia edildi. Bu paranın daha sonra FIFA tarafından Louis-Dreyfus´un Zürih´teki hesabına gönderildiği ileri sürüldü.

Hayatta olan söz konusu Asyalı üyelerden 3´ünün derginin açıklama talebini cevapsız bıraktığı da belirtildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —