Tarih: 08.12.2016 10:25

Stoltenberg: NATO müttefikleri, Kırım´ın Rusya tarafından ilhakını Tanımayacak

Facebook Twitter Linked-in

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel´de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen NATO-Ukrayna Komisyonu oturumunun ardından açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg, “Tüm tarafları, Minsk anlaşmasının uygulanması konusunda daha fazla çaba göstermeye çağırıyorum. En önemli konu acil ateşkes sağlanması” dedi.

Toplantının NATO´nun Ukrayna´ya desteğini ortaya koyduğuna dikkati çeken Stoltenberg, “NATO müttefikleri, Kırım´ın Rusya tarafından yasadışı ilhakını tanımıyor ve tanımayacak” diye konuştu.

Stoltenberg, NATO´nun Ukrayna´ya sağladığı desteği sürdüreceğini belirterek, tarafların Minsk anlaşmasına uyum göstermesi gerektiğini söyledi.

Jens Stoltenberg, uluslararası toplumun Ukrayna krizinin çözümü için Rusya´ya baskı yapmayı sürdürmesi ve ekonomik yaptırımların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna´da mevcut güvenlik durumunun ciddiyetini koruduğunu anımsatan NATO Genel Sekreteri, ateşkes ihlalinin sürdüğünü ve Rusya´nın desteklediği ayrılıkçı militanların uluslararası gözlemcilerin görevlerini yapmalarına engel olduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —