• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Stoltenberg´den Çavuşoğlu´na ´Suriye´ tebriği

Stoltenberg´den Çavuşoğlu´na ´Suriye´ tebriği

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile telefonda görüşen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Suriye´de sağlanan ateşkesten ötürü Çavuşoğlu´nu tebrik etti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, karşı tarafın talebiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Çavuşoğlu´na Suriye´de sağlanan ateşkes mutabakatından ötürü tebriklerini iletti.

Mutabakata Türkiye´nin katkılarından dolayı teşekkür eden Stoltenberg, NATO´nun sürece destek verdiğini dile getirdi. Görüşmede, Suriye´deki gelişmeler ve süreç bağlamında gelecek dönemde atılacak adımlar değerlendirildi.Görüşmede ayrıca, Irak´taki askeri eğitim ve donatım faaliyetleri, koalisyonun El Bab´a hava desteği, Libya´daki gelişmeler ve NATO´nun Türkiye´ye desteği konuları ele alındı.

Çavuşoğlu ve Stoltenberg´in en kısa zamanda bir araya gelme konusunda mutabakata vardığı da kaydedildi. Kaynak: Stoltenberg´den Çavuşoğlu´na ´Suriye´ tebriği




22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor