Sudan´ı Mısır´a bağlayan otoyolun kuzeydeki Sudan direniş komiteleri tarafından devam eden trafiğe kapatılması dokuzuncu gününe girdi.
Kuzey eyaletindeki Sudanlı protestocular, iki ülkeyi birbirine bağlayan yol boyunca birkaç barikat kurdu ve Sudanlı hayvan veya mallarla Mısır´a dönen Mısır´a ait araçların hareketini engelledi.
Çoğunluğu çiftçi olan protestocular, hükümetin elektrik maliyetini artırması ve hükümeti U dönüşü yapmaya zorlaması nedeniyle başlangıçta yolu kapattı.
Protesto sonunda darbenin daha geniş bir şekilde reddedilmesine ve orduya ve Mısır da dahil olmak üzere bölgesel müttefiklerine karşı muhalefete dönüştü.
Sosyal medyada paylaşılan videolar, sınırda Hartum ile Ergeen arasındaki ıssız yolda mahsur kalan Mısırlı kamyonların uzun sütunlarını gösteriyor.
Sınır kapısı yakınında çekilen belirli bir videoMısırlı bir kamyon şoförü tarafından Sudanlı zaman çizelgelerinde öfkeyi tetikledi
Adam, sınırın Sudan tarafında “paralı askerler” olarak adlandırdığı kişiler tarafından mahsur kalan sığır yüklü 18 kamyonu gösterdi.
başka bir videouzun bir park etmiş Mısır kamyonu kuyruğunu gösteriyor.
Eyaletteki demokrasi yanlısı aktivistlerin çoğu, orduya ve şirketlerine fayda sağladığını iddia ettikleri canlı sığır ve diğer Sudan tarım ürünlerinin ihracatına
Erzincanlı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ERSİAD) ev sahipliğinde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" konulu programın Konuğu İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan oldu.
TürkiyeYunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
Dünya