Tarih: 28.12.2017 18:08

Sudan´dan Sevakin Adası açıklaması: Tehdit değil

Facebook Twitter Linked-in

 

Sudan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Sudan ziyareti sırasında yapılan Türkiye ile Sevakin Adası anlaşmasının Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit etmediğine dair yazılı bir açıklama yayınladı. 

Sudan´ın Riyad Büyükelçiliği Basın Bölümü Sorumlusu El Mutez Ahmed İbrahim, açıklamasında, Erdoğan´ın ziyareti sırasında Türkiye ile yapılan Sevakin Adası´ndaki limanın yeniden inşası anlaşmasının Arap ülkelerinin güvenliğini tehdit etmediğini ve bunun Mısır-Sudan arasındaki Halayib ve Şelatin konusundaki anlaşmazlıkla ilgisinin bulunmadığını belirtti.

´SUDAN, TÜRKİYE´YE SARILIYOR´ HABERİ

İbrahim, Suudi Arabistan´ın Ukkaz gazetesinde yayımlanan 'Hartum, Sevakin´i Ankara´ya veriyor. Sudan, Türkiye´ye sarılıyor' başlıklı haberde yer alan ifadelerin Sudan´a, ülke otoritesine ve bazı ülkelerle ilişki kurma hakkına hakaret olduğunu savundu. 

Ukkaz gazetesindeki haberde yer alan ´Türkiye´nin Afrika tamahı´ ifadesini eleştiren İbrahim, 'Gazete, habere Reuters ve Fransız haber ajansı AFP´yi kaynak gösteriyor. Söz konusu ajanslarda haberin ana metnini inceledim ancak ´tamah´ kelimesine işaret eden herhangi bir ifade ya da bunda Arap ulusal güvenliğini tehdit eden herhangi bir durum göremedim.' ifadelerini kullandı.

Sudan´ın, halkının yararını gözeterek dış ilişkilerinde dikkat ettiği üzere Arap ulusal güvenliğine zarar vermeden diğer ülkelerle barışçıl ilişkiler kurduğunu aktaran İbrahim, 'Sevakin, Sudan´ın elinde. Başka bir kesimin değil' ifadelerine yer verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —