• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Suikast girişimine uğrayan Maduro, ABD ve Kolombiya´yı suçladı: Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı

Suikast girişimine uğrayan Maduro, ABD ve Kolombiya´yı suçladı: Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı

Bomba yüklü drone ile düzenlenen suikast girişiminden yara almadan kurtulan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD ve Kolombiya´yı suçladı. 'Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler' diyen Maduro,

 

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro başkent Caracas´taki bir törende yaptığı ve televizyonlarda canlı yayınlanan konuşması esnasında suikast girişimine uğradı. Maduro, bomba yüklü insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulurken, 7 askerin yaralandığı belirtildi. 

Saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşması yapan Maduro, 'Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler' dedi.

​Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının ´aşırı sağcı´lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

'Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı' diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

´SAĞCILAR ŞİDDETİ SÜRDÜRMEDE ISRARCI´

Venezüella Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı ´terör saldırısı´ olarak nitelendirerek, 'Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı' değerlendirmesinde bulundu.

 

SALDIRIYI ´T-SHİRT GİYEN ASKERLER´ ÜSTLENDİ

Öte yandan, kendilerine ´T-shirt Giyen Askerler´ (Movimiento Nacional Soldados de Franela) adını veren grup, Twitter´da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Venezüella´da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor