• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Sultanahmet`te Dünya Müziği Esti

Sultanahmet`te Dünya Müziği Esti

Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni 15. bilgi yarışması, İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda, Başbakanlığın himayelerinde 13-14 Haziran 2015 günü yapıldı.

 

Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni 15. bilgi yarışması, İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda, Başbakanlığın himayelerinde 13-14 Haziran 2015 günü yapıldı. Bu seneki etkinlik Balkanlar, Afrika ve Latin Amerika ülkelerini de kapsayacak şekilde büyük bir organizasyon olarak gerçekleştirildi. Programda, katılımcılara ve dereceye giren gruplara, toplamda 61.500 TL para ödülü, ayrıca tüm öğrencilere Ülker, Eyüp Sabri Tuncer ve Evyap firmalarının hediyeleri takdim edildi.

Programın resmi açılışı, 13 Haziran Cumartesi günü saat 13:30`da katılımcı ülke bayraklarıyla yerel kıyafetlerini giyinmiş öğrenciler ve protokolün, Mehter eşliğinde, Topkapı Sarayı`nın ve Ayasofya’nın önünden, gösterinin yapılacağı alana kadar yaptıkları yürüyüşüyle başladı.

30`a yakın ülkeden yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı proğramda, yerel müzik ve folklor gösterileri ve bilgi yarışması yapıldı. Cumartesi-Pazar, iki tam gün boyunca süren etkinliklerde, öğrenciler, ülkelerini tanıtıcı standlar kurdu, ziyaretçilere yerel yemekler ikram edildi.

Programın düzenleyicilerinden Avrasya Bir Vakfı Başkanı Şaban Gülbahar açılışta yaptığı açıklamada 'Yabancı memleketlerden ülkemize gelen bu talebeler, mensup oldukları milletlerin gelecekte önderleri olacaklarından dolayı bizim için kıymetlidirler' dedi.

TRT Avaz, proğramın tamamını kayıt altına aldı ve müzik-folklor gösterileri kısmını canlı olarak yayınladı.

Programa katılan ülkeler şunlar: “Ahıska, Kazakistan, Filistin, Kosova, Karadağ, Azerbaycan, Makedonya, Ruanda, Burundi, Pakistan, Sırbistan, Suriye, Arnavutluk, Endonezya, Kırım, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bolivya, Kolombiya, Arjantin, Afganistan, Bangladeş, Nijer, Irak, Kenya, Papua Yeni Gine, Liberya, Etiyopya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Sierra Leone, Cibuti, Demokratik Kongo, Tataristan, Romanya, Gagauzya, Bangladeş'



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor