• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Sultanahmet`te Yerel Dünya Müziği Esecek

Sultanahmet`te Yerel Dünya Müziği Esecek

Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni 15. bilgi yarışması, İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda, Başbakanlığın himayelerinde 13-14 Haziran 2015 günü yapılacak.

 

 Türk Dünyası ve Uluslararası Öğrenciler Şöleni 15. bilgi yarışması, İstanbul Sultanahmet Meydanı`nda, Başbakanlığın himayelerinde 13-14 Haziran 2015 günü yapılacak. Bu seneki etkinlik Balkanlar, Afrika ve Latin Amerika ülkelerini de kapsayacak şekilde büyük bir organizasyon olarak gerçekleştirildi. Programa katılan tüm ülkelere ve dereceye giren gruplara, toplam 60 bin TL ödül dağıtılacak.

Programın resmi açılışı, 13 Haziran Cumartesi günü saat 13:30`da katılımcı ülke bayraklarıyla yerel kıyafetlerini giyinmiş öğrenciler ve protokolün, Mehter eşliğinde, Topkapı Sarayı`nın ve Ayasofya’nın önünden, gösterinin yapılacağı alana kadar yaptıkları yürüyüşüyle başlayacak.

Programa Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, İstanbul Valisi Vasfi Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve proğrama katılan ülkelerin İstanbul başkonsolosları katılacak.

30`a yakın ülkeden yaklaşık 300 öğrencinin katılacağı proğramda, yerel müzik ve folklor gösterileri yapılacak. Önümüzdeki Cumartesi-Pazar, iki gün boyunca sürecek etkinliklerde, öğrenciler, ülkelerini tanıtacak standlar kuracak, ziyaretçilere yerel yemekler ikram edecekler. Dünyaca ünlü folklor gösteri grubu Kafkas Yıldızları, protokole bir gösteri sunacak.

Programın düzenleyicisi Avrasya Bir Vakfı ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi`nden yapılan ortak açıklamada 'Yabancı memleketlerden ülkemize gelen bu talebeler, mensup oldukları milletlerin gelecekte önderleri olacaklarından dolayı bizim için kıymetlidirler' denildi.

Programa katılacak ülkeler şunlar: “Ahıska, Kazakistan, Filistin, Kosova, Karadağ, Azerbaycan, Makedonya, Ruanda, Burundi, Pakistan, Sırbistan, Suriye, Arnavutluk, Endonezya, Kırım, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bolivya, Kolombiya, Arjantin, Afganistan, Bangladeş, Nijer, Irak, Kenya, Papua Yeni Gine, Liberya, Etiyopya, Yunanistan, Bosna-Hersek, Sierra Leone, Cibuti, Demokratik Kongo, Tataristan, Romanya, Gagauzya, Bangladeş'



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor