Tarih: 23.09.2016 20:12

Suriye Konusunda İş Birliği

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestia

Birleşmiş Milletlerin 71. Genel Kurul görüşmeleri sırasında “İzvestia” gazetesine konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye´deki durum ve Suriye konusunda Rusya ile iş birliği hakkında konuştu. Türk Bakan, sohbeti “Her şey yolunda mı?” şeklindeki beklenmedik sorudan başlayarak, “Her şeyin yolunda olacağını düşünüyorum.” diyerek kendisi cevap verdi.

SORU: Rusya ile Türkiye´nin iş birliğini konusunda ne söyleyebilirsiniz?

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: Rusya ile iş birliğinin şu anda çok etkili bir şekilde gerçekleştiğini düşünüyorum, neredeyse tüm konularda karşılıklı anlayış bulabiliyoruz. Görüşlerimizin ayrıldığı konularda ise aramızda her zaman eş değer bir diyalog var. Her şeyi çok açık ve güvenilir bir ortamda konuşuyoruz. İş birliğinde farklı mekanizmalar var, bakan ve uzmanlar seviyesinde. Bilgi paylaşıyoruz. Bu ise trajik olayların gerçekleşmesini önlemek için çok önemli. Ülkelerimiz arasında güven duygusu var. Bu, ilişkilerimizin özüdür. Çarşamba günü Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´i aradı. Suriye´de gerçekleşen olaylardan, insani yardım tesliminden bahsettiler. Bu sefer başarılı olacağımızı düşünüyorum. 

SORU: Son olaylarla bağlantılı olarak Türkiye´nin, Rusya ile iş birliğini genişletme planları var mı?

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: Her iki ülkenin, özellikle Suriye´de son hadiselerden sonra iş birliğimizin gelişmesi ve güçlenmesi isteği var. Bu tutum, Rusya Devlet Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından 21 Eylül tarihinde telefon görüşmesi sırasında açıklandı.(Rusya,İzvestia-22.09.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —