• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Suriye Konusunda Tavrımız Değişmedi

Suriye Konusunda Tavrımız Değişmedi

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cumartesi günü Reuters´a yaptığı açıklamada, Türkiye´nin Rusya ile yakınlaşmasının, Ankara´nın Suriye´de barışın tesis edilmesi için Devlet Başkanı Beşar Esad´ın yönetimi bırakm

 

El Şark El Evsat

Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cumartesi günü Reuters´a yaptığı açıklamada, Türkiye´nin Rusya ile yakınlaşmasının, Ankara´nın Suriye´de barışın tesis edilmesi için Devlet Başkanı Beşar Esad´ın yönetimi bırakması gerektiği yönündeki görüşünde bir değişikliğe yol açmadığını söyledi.

Rusya, Esad´ın askeri anlamda başlıca destekçisiyken Türkiye, altı yıldır devam eden ihtilafta Esad´ı devirmek için savaşan muhalif güçleri destekliyor.

Kurtulmuş, Reuters´a verdiği mülakatta şunları söyledi: 'Aynı noktada duruyoruz. Esad pek çok kez savaş suçu işledi. Elbette Suriye´nin geleceği konusunda Rusya ile bazı görüş ayrılıklarımız mevcut ancak Rus tarafının, rejimi barışçıl bir çözüme ulaştırmayı desteklemek konusunda daha istekli olduğunu görüyoruz.'

Rusya ile İran, Esad´a doğrudan askerî yardım sağlıyor.

Ankara ile Moskova arasındaki ilişkiler, NATO üyesi Türkiye´nin bundan bir sene önce Suriye sınırı yakınında bir Rus jetini düşürmesinin ardından gerilmiş ancak ağustos ayında düzelmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye konusunda görüştü.

Kurtulmuş, Ankara´nın temmuz ayındaki başarısız darbe girişimini planlamakla itham ettiği ABD´de yaşayan Fethullah Gülen´in destekçilerine uygulanan baskılar hakkında konuşurken tasfiyelerin bir müddet daha devam edeceğini söyledi.

Ordudaki hainlerin tanklar, savaş uçakları ve helikopterlerle Parlamento ve başka kamu binalarını bombaladığı 15 Temmuz´daki darbe girişiminde 240´ın üzerinde kişi yaşamını yitirdi.(İngiltere,El Şark El Evsat-26.11.2016)



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor