• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Suriye muhalefeti: Rusya ve ABD´nin anlaşması kimseyi şaşırtmadı

Suriye muhalefeti: Rusya ve ABD´nin anlaşması kimseyi şaşırtmadı

Suriye Değişim ve Özgürlük için Halk Cephesi Başkanı Kadri Cemil, Sputnik´e demecinde, Rusya ve ABD´nin Suriye´deki şiddet olaylarının sona etmesi için vardığı anlaşmanın ‘şaşırtıcı olmadığını´ çünkü bunun üzerinde 6 ay

 

Rusya ve ABD´nin Suriye´deki şiddet olaylarının sona etmesi için vardığı yeni anlaşma, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD´li mevkidaşı John Kerry´nin haftalardır devam eden ikili görüşmelerinin 9 Eylül´de gerçekleşen sonuncusu ardından duyurulmuştu.

Anlaşma, bugün gün batımından itibaren Suriye genelinde ateşkes sağlanmasını, insani yardımların ulaştırılması için çabaların artırılmasını ve Rusya´yla ABD´nin terörist gruplara yönelik ortak hava operasyonları düzenlenmesini kapsıyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD´yle 5 belge üzerinde anlaştıklarını fakat içerikleri hassas bilgiler nedeniyle bu belgelerin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmayacaklarını söylemişti.

‘ÜZERİNDE 6 AY KONUŞULDU´

Suriye Değişim ve Özgürlük için Halk Cephesi Başkanı Kadri Cemil, Sputnik´e demecinde, anlaşmanın ‘şaşırtıcı olmadığını´ çünkü anlaşmanın açıklanan maddeleri üzerinde 6 aydır konuşulduğunu söyledi.

Ayrıca Cemil anlaşmanın ardından BM´nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura´dan da Cenevre görüşmelerinin yeni turunun tarihini açıklamasını beklediklerini belirtti.

Cemil, Cenevre görüşmeleri için hem iç hem de dış muhalefeti temsil edecek tek bir muhalif blok oluşturulması gerektiğini de kaydedip bu bloğun kendi içinde görüş birliği sağlaması gerektiğini söyledi.




17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor