• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Suriye Muhalefetini Destekliyoruz

Suriye Muhalefetini Destekliyoruz

Suudi Arabistan´a hareketinden önce Ankara´da basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkesinin Suriye muhalefetinin ortaya koyduğu şartları desteklediğini ifade etti.

 

El Cezire TV

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye muhalefetinin Cenevre görüşmelerine katılması için sivillere yönelik hava saldırılarının durdurulmasının şart olduğunu söyledi. Suudi Arabistan´a hareketinden önce Ankara´da basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, ülkesinin Suriye muhalefetinin ortaya koyduğu şartları desteklediğini ifade etti.

AHMET DAVUTOĞLU: Yapmış olduğumuz yoğun diplomatik temaslar ve Suriye muhalefetiyle gerçekleştirdiğimiz birçok görüşme neticesinde, Cenevre görüşmeleri süreci için bazı ilkesel sorunları bertaraf etme fırsatımız oldu. Zira sadece DAİŞ değil YPG gibi bazı terör örgütlerinin görüşmelere katılmaması garanti altına alınmış oldu. Suriye muhalefeti haklı olarak iki şart ortaya sürdü zira barış görüşmelerinin gerçekleşmesi için sivillere karşı işlenen cinayetlerin durdurulması gerekiyor ki bu, görüşmelerden önce güven ortamının sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için önemlidir. İkinci şart ise bu görüşmelerde rejim ve muhalefetin duruşlarının net bir şekilde belirlenmesi gereğidir. Zira Demokratik Birlik Partisi ve rejimle iş birliği içindeki bazı muhaliflerin görüşmelere katılması için ısrarcı olunması, görüşmelerin sulandırılmasına neden olur. Suriye muhalefetinin bu iki şartını haklı buluyor ve destekliyoruz.(Katar,El Cezire TV-29 Ocak 2016)



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor