• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

´Suriye ordusu, Humus´un doğusundaki enerji yatakları için taarruza geçecek´

´Suriye ordusu, Humus´un doğusundaki enerji yatakları için taarruza geçecek´

Humus´un doğusunda Palmira antik kenti yakınlarındaki askeri depoları ve diğer mevzilerde kontrolü yeniden sağladığı belirtilen Suriye ordusu ve müttefiklerinin bölgedeki enerji yataklarını ele geçirmek için taarruza geçeceği ifade edil

 

Sputnik´e konuşan Humus´ta görevli bir askeri kaynak, ordunun Palmira´nın kuzeyindeki askeri depolarda kontrolü sağlamasının ardından tüm militanların bölgeden çekildiğini aktardı.

´RUSYA HAVA-UZAY KUVVETLERİ DESTEK VERDİ´

Suriye ordusunun aynı zamanda Palmira´nın kuzey doğusundaki tepeleri de ele geçirdiğini ifade eden kaynak, operasyonlar sırasında Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile Suriye Hava Kuvvetleri´nden destek aldıklarını belirtti.

´PETROL YATAĞI YAKINLARINDA IŞİD İLE SERT ÇATIŞMA YAŞANIYOR´

Öte yandan kaynak, Suriye ordusunun Şaer petrol yatağı yakınlarında IŞİD militanlarıyla sert bir çatışmaya giriştiğini söyledi. Kaynağa göre, ordu güçleri, IŞİD´e ait bazı sığınakları ve mevzileri de imha etti.

Çatışmaların Humus´un doğusundaki El Mahr doğalgaz yatağına kadar ilerlediğini de aktaran askeri kaynak, ordunun taarruza geçmek için söz konusu enerji yataklarına yakın bölgelerde pozisyonunu güçlendirdiğinin altını çizdi.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor