Tarih: 26.01.2015 01:29

Suriye Sınırı Tamamen Kapanmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Jomhor News

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, ülkesinin Suriye ile sınırlarını tamamen kapatmayacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu, Ankara açısından yabancı savaşçıların terör örgütü DAİŞ’e katılmasını durdurmak için Suriye ile sınırların kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Times gazetesi şunları yazdı: “DAİŞ ile mücadele yolları özellikle Türkiye toprakları üzerinden Avrupa vatandaşlarının Suriye’ye seyahatinin engellenmesine yönelik Londra’da iki gün sürecek Avrupalı yetkililerin toplantılarının düzenleneceği bir dönemde Başbakan Davutoğlu bu açıklamada bulundu.”

Son iki ay içinde İngiltere Başbakanı David Cameron ile Suriye, Irak ve DAİŞ konusunda dört kez görüşen Başbakan Davutoğlu, “Biz, sınırı kapatabiliriz ama mültecileri kim kurtaracak ve güvenli bir yere taşıyacak?” dedi.

Times gazetesine konuşan Türkiye Başbakanı şunları söyledi: “Türkiye-Suriye ortak sınırı 937 kilometredir ve teknik olarak bu sınırın kapatılması mümkün değildir çünkü biz, her bir santimetre için bir asker konuşlandıramayız. Tabii ki biz, Suriye ile sınırımızın askerî bir nokta olduğunu ve kimsenin girmemesi gerektiğini açıklayabiliriz ama bundan sonra herkes ‘Neden sınırlarınızı kapattınız? Halk bu yüzden öldürülecek.’ şeklinde Türkiye’yi eleştirmeye başlar.”

Türkiye’ye gelen bütün yabancı şüphelilerin kontrol altına alınması için Ankara’ya uygulanan baskıya işaret eden Başbakan Davutoğlu, “Geçen yıl içinde Ankara, 7.000 şüphelinin Türkiye’ye girişini engelledi, 1.300 kişiyi de sınır dışı etti.” dedi.

Salı akşamı yapılan görüşme sırasında Cameron ile Davutoğlu, Türkiye ile İngiltere arasındaki ikili ilişkiler, başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra terörizmle mücadele konusundaki iş birliği hakkında görüş alıverişinde bulundular.(Afganistan, Jomhor News - 22 Ocak 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —