• BIST 100

    10101,62%0,45
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,85% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2433,32% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3919,83% -0,11

Suriye´de savaş yeni boyut mu kazanıyor?

Suriye´de savaş yeni boyut mu kazanıyor?

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Rakka´da Suriye savaş uçağını düşürmesini değerlendiren Rus askeri uzman Konstantin Sivkov, bu olayın Suriye´deki savaşın yeni aşamaya geçtiğinin göstergesi olduğunu bel

 

ABD´nin Suriye ordusuna ait Su-22´yi vurmasının çok ciddi bir eylem olduğunu belirten Sivkov, “Aslında bu, Suriye´deki savaşın yeni boyut kazandığının bir göstergesi. Suriye´deki savaş, ABD´nin Suriye´ye askeri müdahalesi aşamasına geçti. Bu çok tehlikeli ve ciddi bir şey” dedi.

Bu saldırganlığın sonuçlarını değerlendiren Sivkov, “Ya Rusya, Suriye´ye destekten vazgeçmek zorunda kalır. Bu da (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin´in otoritesinin düşmesi anlamına gelir. Bunun yüzünden ülke içinde çalkantı riski artar. Ya da Rusya, ABD´yle savaşa girmek zorunda kalır” yorumunda bulundu.

´ABD, SALDIRGANLIĞINA KADEMELİ OLARAK BAŞLADI´

ABD´nin daha önce Şayrat hava üssünü ve Ürdün sınırına ilerleyen Suriye ordusu ve müttefik güçlerini bombaladığını hatırlatan Rus uzman, “Şimdi de Su-22´yi vurdular. ABD saldırganlığına kademeli olarak başladı. Bu çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor