Tarih: 09.09.2017 10:48

´Suriye´de terörizmin sonunun yakın olduğunu söylemek için henüz erken´

Facebook Twitter Linked-in

 

Facebook hesabından konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Rus senatör, “Suriye hükümet ordusunun ve Rus Hava-Uzay Kuvvetleri´nin Deyr ez Zor´da gerçekleştirdiği son başarılı eylemler şüphesiz Suriye´deki terörizme karşı ortak zafere yaklaştırdı, fakat zaferin çok yakın olduğunu söylemek için henüz erken” ifadelerini kullandı. 

Klintseviç, geçen 4 yıl içerisinde militanların bu bölgede iyi konuşlandıklarını ve çekilecek başka yer kalmadığı için orada sonuna kadar savaşmaya devam edeceklerini hatırlattı. Rus senatör, militanların Rakka´dan istedikleri yönlere hareket edebildiği koridorların kapanmadığı için hala destek alabileceklerini ifade etti.

´MİLİTANLAR, HAKİMİYET REKABETİNDEN YARARLANABİLİR´

Uluslararası koalisyon güçlerinin ve müttefik birliklerin de Deyr ez Zor´da yoğunlaştığını vurgulayan Klintseviç, stratejik öneme sahip bu bölgede hâkimiyet rekabeti yaşanabileceğini ve militanların bu durumdan faydalanabileceğini de vurguladı. 

Klintseviç, “Hiçbir şekilde rahatlama olmamalı ve ben, Moskova´da ve Şam´da karar alan herkesin bunun bilincinde olduklarından eminim” ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı bu sabah, Deyr ez Zor yakınlarındaki komuta merkezine yapılan hava saldırısında IŞİD´in ´savaş bakanı´ Gülmurad Halimov dâhil 4 etkili komutanının da aralarında bulunduğu 40 militanın öldürüldüğünü duyurmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —