• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Suriye´deki askeri havaalanına füze saldırısı

Suriye´deki askeri havaalanına füze saldırısı

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

 

SANA´nın bildirdiğine göre Tafur havaalanı birden fazla füze ile vuruldu. Saldırıda birden fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Suriye televizyonu da, Humus´taki Tayfur askeri havaalanı yakınlarında yüksek seste patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Şam yakınlarındaki Doğu Guta´daki yardım görevlileri, Suriye hükümetini kuşatma altındaki bölgeye kimyasal silahla saldırı düzenlemekle suçladıktan sonra, ABD Başkanı Donald Trump ´hayvan´ ifadesini kullandığı Beşar Esad için 'Büyük bir bedel ödeyecek' demişti. Ancak ABD´li yetkililer saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini iddia etti.

ABD: DURUMU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ 

Fransız haber ajansı AFP´ye konuşan bir Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcüsü, 'Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye´de hava saldırıları gerçekleştirmiyor. Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz' ifadelerini kullandı.

Reuters´a konuşan ABD´li  bir üst düzey yetkili de, Washington´ın Suriye hükümetine ait askeri üsse herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini söyledi.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor