Tarih: 05.07.2017 14:11

Suriye´deki gerilimi azaltma bölgelerinde ateşkes, iki farklı izleme merkezinden kontrol edilecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Kazakistan´ın başkenti Astana´da bugün başlayan Suriyeli taraflar arasındaki görüşmelerde gerilimi azaltma bölgelerinin sınırları ve kontrolü istişare ediliyor.

Görüşmelere katılan bir temsilci, Sputnik´e verdiği demeçte 'Suriye´deki gerilimi azaltma bölgelerinde ateşkesin ´Ürdün-Rusya-ABD´ ve ´Rusya-Türkiye´ temsilcilerinden oluşacak iki izleme merkezinden kontrol edilmesi planlanıyor' ifadelerini kullandı.

´GERİYE SADECE DETAYLAR KALDI´

İsmi açıklanmayan temsilci, 'İki izleme merkezinin faaliyet göstermesi bekleniyor. Merkezlerden biri Ürdün´de, diğerininse yarısı Türkiye´de yarısı Suriye´de bulunacak. Ürdün´deki merkezde Rusya, ABD ve Ürdünlü temsilciler, ikinci merkezde de Rus ve Türk temsilciler bulunacak. Bu konuda ortak bir anlayış hakim, geriye sadece detaylar kaldı' dedi.

´ÇATIŞMA YAŞANMASI HALİNDE BİRLİKLER ÇEKİLEBİLECEK´

İzleme merkezlerinin bilgi değişimi yapacağını ve sürekli çatışmalar yaşanması halinde ´çekilme´ gibi gerekli tedbirleri önereceğini belirten yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Subaylardan ve insani yardım uzmanlarından oluşan bir grup, ihlaller hakkında veri toplayarak gerekli tedbirleri önerecek. Örneğin; sürekli çatışmalar yaşanması durumunda, birliklerin birbirine ateş açmasını engellemek için birlikler Rusya ve Türkiye´nin kontrolünde geri çekilebilecek'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —