• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Suriye´deki insani krizi kimler ağırlaştırıyor?

Suriye´deki insani krizi kimler ağırlaştırıyor?

Suriye´nin doğusundaki insani durum ağırlığını koruyor. BM´nin insani işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O´Brien, Rakka´dan 100 bin sığınmacının gelmesiyle durumun aniden kötüleştiğini doğruladı.

 

Bölgedeki sığınmacılara yönelik çalışan insani örgütlere, tüm var gücüyle yardım edilmesi gerektiğini söyleyen O´Brien, “Suriye´nin geri kalanında da durumun çok ağır olduğunu gözden kaçırmamalıyız. 7 milyon çocuk yoksulluk sınırının altında yaşıyor” şeklinde konuştu. 

O´Brien, Suriye hükümetinin insani yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına engel olduğunu öne sürdü.

´YARDIMLARA ENGEL OLAN, TERÖRİSTLER´

Sputnik´e açıklamasında O´Brien´in Şam´a yönelik suçlamalarına yanıt veren Suriyeli siyasi danışman Süleyman el Süleyman, verilen bilginin yalan olduğunu belirterek, “Gerçekte yüklere engel olan teröristler. Uluslararası koalisyonun rastgele hava saldırıları ise çok sayıda sivili öldürüyor, bu da Suriye´deki insani durumun istikrara kavuşmasına engel oluyor” dedi.

´RUSYA´NIN YARDIMIYLA GÜVENLİ KORİDORLAR AÇILDI´

Suriye hükümetinin sığınmacılar için çok sayıda kamp organize ettiğini vurgulayan el-Süleyman, “Sığınmacılar, daha güvenilir yere taşınana kadar bu kamplarda sığınma buluyor. Rusya ve diğer müttefiklerimizin yardımıyla sivillerin güvenli çıkışı için koridorlar açıldı. Suriye´de faaliyet gösteren diğer güçler ise yeni toprakları işgal etmek ve sivil çözümü bozmakla meşgul” yorumunda bulundu. 

“ABD, İsrail´in özel yere sahip olacak bölgenin yeniden biçimlendirilmesi planını hayata geçirmeye çalışıyor” diyen Suriyeli uzman, “(ABD Başkanı) Donaldr Trump´ın ziyareti tam da bununla ilgili” diye ekledi.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor