• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Suriye`deki muhalifler yeni oluşum için Kahire`de buluşuyor

Suriye`deki muhalifler yeni oluşum için Kahire`de buluşuyor

Suriye`de Devlet Başkanı Beşar Esad`a karşı savaşan muhalif gruplar, yeni bir koalisyon oluşturmanın yollarını aramak için Mısır`ın başkenti Kahire`de bir araya geliyor.

 

Toplantıda, `sürgündeki muhalefet` olarak da tabir edilen ve Batılı ülkeler ile Katar ve Suudi Arabistan tarafından da desteklenen Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) yerine yeni bir muhalif grubun kurulmasının başlıca gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Nitekim Suriyeli bir muhalefet temsilcisi AFP`ye önceki ay yaptığı açıklamada, ``Arap, Kürt ve tüm inançlardan temsilcilerin katılacağı toplantıda bir yol haritası kabul edilebilmesi için siyasi bir komite seçilecek`` demişti.

Suriyeli temsilci, `Suriye Ulusal Muhalefeti` olarak adlandırılabileceğini belirttiği yeni koalisyonun Ulusal Koalisyon`dan `tamamen farklı` olacağını söylemişti.

SMDK DAVET EDİLMEDİ

Bu arada Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Hisham Marwah Deutsche Welle`ye yaptığı bir açıklamada, Kahire`deki toplantıya davet edilmediklerini söyledi.

Öte yandan toplantıda oluşturulması beklenen yeni koalisyonun üyelerinin Kahire toplantısı sonrasında BM`nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura`yla bir araya gelebileceği belirtiliyor.



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor