Tarih: 05.07.2017 14:03

Suriyeli bakan: Kimyasal silaha sahip olsak bile, bunu çıkar için kullanmayız

Facebook Twitter Linked-in

 

İzvestiya gazetesine demeç veren Haydar, 'ABD´de kimyasal silah kullanmaya yönelik sözde planlar yapıldığı konuşuluyor. Ancak Suriye´nin kimyasal silahlarından tamamen kurtulduğu uluslararası düzeyde teyit edildi. En nihayetinde, Suriye´nin kimyasal silahı olsa bile, Şam yönetiminin bunu kullanarak çıkar sağlayacağını tahayyül etmek çok zor' ifadelerini kullandı. 

Haydar, Suriye ordusunun kitle imha silahı kullanmadan da zafer kazanabileceğini ve bunun birçoklarının hoşuna gitmediğini de vurguladı.

´ÖNEMLİ MÜZAKERELER ÖNCESİNDE ENFORMASYON SALDIRISI DÜZENLENİYOR´

Öte yandan Haydar, Suriyeli taraflar arasındaki müzakerelerden önce ´enformasyon saldırıları düzenlendiğine´ dikkat çekti.

Suriyeli bakan 'Krizin başından beri, Moskova, Cenevre ya da Astana´da olsun, her önemli görüşme öncesinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığı görülüyor. Tüm bunlar, Suriye hükümetine yöneltilen talepleri artırma amacı taşıyor. Bu amaç doğrultusunda türlü bahanelere başvuruluyor' ifadelerini kullandı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), nisan ayında Han Şeyhun´da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıda sarin gazı kullanıldığını açıklamıştı. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise OPCW´nin Suriye´deki kimyasal silahlara ilişkin raporunun şüpheli verilere dayalı olduğunu belirtmişti.

Suriyeli muhalifler 4 Nisan´da İdlib bölgesindeki Han Şeyhun kentine düzenlenen kimyasal saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 200 kişinin de yaralandığını öne sürmüş ve olaydan Suriye ordusunu sorumlu tutmuştu.

Suriye hükümeti ise suçlamaları kararlılıkla reddetmiş, olayın sorumlusu olarak militanları ve hamilerini göstermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —