• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Suriyeli bakan: Resafa´da onarım çalışmaları başladı

Suriyeli bakan: Resafa´da onarım çalışmaları başladı

Suriye Bayındırlık ve İskan Bakanı Hüseyin Arnus, birkaç gün önce Suriye hükümetinin kontrolüne geçen Resafa´nın mayınlardan temizlenmesi için operasyonun ve hasar gören binaların onarımı için çalışmaların başladığını belirt

 

Sputnik´e konuşan Arnus, “Hükümet, kent ve çevredeki köylerin sakinlerinin en yakın zamanda evlerine dönmesi için mümkün olan her şey yapıyor” dedi. 

Planlanan toplam çalışmaların yüzde 90´ının antik kalenin restorasyonunun alacağını söyleyen bakan, “Militanlar antik binalara büyük hasar verdi ve duvarlarına çok sayıda mayın yerleştirdi. Tarihi eserlerin mayınlardan tamamen temizlenmesi en yakın zamana planlanıyor. Ayrıca uzmanlar, kültürel mirasa verilen zararı hesaplayacak, çünkü yasadışı kazıntı izlerine rastlandı” bilgisini verdi.

Suriye hükümeti Resafa kalesini ülkenin kültürel faaliyetin bir parçası haline getirmeyi planladığını aktaran Arnus, “Ülke genelindeki antik kaleleri festival ve kültür etkinliklerin mekanına dönüştürme programı başlatıldı. Örneğin şu anda Humus bölgesindeki ünlü Krak des Chevaliers kalesinde Kale Festivali yapılıyor. Organizatörler konuklara Suriye tarihinin çeşitli dönemlerini gösteriyor” ifadelerini kullandı.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor