• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Suriyeli kadın: Üzerimden geçen her Rus uçağı için dua ediyorum

Suriyeli kadın: Üzerimden geçen her Rus uçağı için dua ediyorum

Suriye´nin Lazkiye kentindeki sığınmacı kampında yaşayan Ebu Ahmed, evinin Rus Mi-8 tipi helikopterdeki pilotları öldüren teröristler tarafından yıkıldığını ifade etti.

 

Sığınmacı kampına giren Sputnik´e konuşan Ebu Ahmed, İdlib´e bağlı Erih kasabasındaki evinin iki yıl önce yıkıldığını belirterek, 'Silahlı grupların insani misyonu gerçekleştiren pilotlara yönelik yasadışı faaliyetlerini onaylamıyoruz. Bu pilotlar, abluka altındaki semtlerin sakinlerine gıda ürünleri ulaştırdı. Teröristler ise bu helikopteri vurdu ve pilotların cesetleriyle alay etti' dedi.


´RUSYA BİZE ÇOK YARDIM ETTİ´

Halep´in doğusundaki El Bab´daki evini terk etmek zorunda kalan Um Maysaa ise, üzerinden geçen her Rus uçağı için dua ettiğini vurguladı.

'Ruslar ve diğerleri de dahil olmak üzere, ordudan bize yardım sunanların hepsi, bizim çocuklarımızdır! Ancak daha da önemlisi, Rusya´nın çok iyi bir hamle yapmış olmasıdır. Bizlere un, unlu mamuller getirdiler' diyen Maysaa, Rusya´nın kendilerine çok yardım ettiğini kaydetti.

´ARKADAŞLARIMLA OYUN OYNAMAYI ÖZLEDİM´

Küçük yaşta savaşla tanışan İdlibli çocuk Ali´nin kafasında ise arkadaşlarıyla evlerinin avlusunda oyun oynadıkları günler var.

En kısa sürede evine geri dönmek istediğini söyleyen Ali, 'IŞİD kentimizi ele geçirdikten sonra buraya kaçtık. Ordumuz Rus uçaklarının yardımıyla kentimizi kurtarana dek bekleyeceğiz. Evimize, okulumuza dönmek istiyoruz. Avluda arkadaşlarımızla oynamak istiyoruz' diye konuştu.




15.8° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor