Tarih: 16.01.2017 12:59

Suriyeli muhalifler Astana´daki görüşmelere katılma kararı aldı´

Facebook Twitter Linked-in

 

Reuters´ın haberine göre, muhalif gruplar, Kazakistan´ın başkenti Astana´da bu yapılması planlanan barış görüşmelerine katılma kararını Ankara´da devam eden toplantılarında aldı.

Özgür Suriye Ordusu´ndan (ÖSO) ismini vermek istemeyen bir yetkili, 'Astana´ya gidecek olan fraksiyonların görüşeceği ilk konu ateşkes ve rejim tarafından gerçekleştirilen ihlaller' dedi.

ÖSO´ya bağlı Fastakim grubunun yetkilisi Zekeriya Malahifci de şu ifadeleri kullandı: '(Muhalif) grupların çoğunluğu katılma kararı aldı. (Astana´da) ateşkes ve yardımların ulaştırılması ile gözaltındakilerin serbest bırakılması gibi insani meseleleri görüşecek.'

Öte yandan Suriyeli muhalif grupların, geçen yıl Cenevre´deki barış görüşmelerine katılan gruptan farklı bir heyet oluşturmak için çalıştığı da kaydedildi.

Suriye´deki ateşkes anlaşmasına imza atan muhalif gruplar 3 Ocak´ta yayınladıkları ortak bir bildiride Astana görüşmeleri boykot etme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Suriye´de Rusya ve Türkiye´nin garantörlüğünde sağlanan ateşkes 29 Aralık gecesi yürürlüğe girmişti. Astana´da yapılacak barış görüşmeleri için 23 Ocak tarihi verilmişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —