• BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00

Suriyeli muhalifler Astana´daki görüşmelere katılma kararı aldı´

Suriyeli muhalifler Astana´daki görüşmelere katılma kararı aldı´

Suriyeli muhaliflerin bu ay içerisinde Rusya ve Türkiye´nin garantörlüğünde Astana´da düzenlenmesi planlanan barış görüşmelerine katılma kararı aldığı belirtildi.

 

Reuters´ın haberine göre, muhalif gruplar, Kazakistan´ın başkenti Astana´da bu yapılması planlanan barış görüşmelerine katılma kararını Ankara´da devam eden toplantılarında aldı.

Özgür Suriye Ordusu´ndan (ÖSO) ismini vermek istemeyen bir yetkili, 'Astana´ya gidecek olan fraksiyonların görüşeceği ilk konu ateşkes ve rejim tarafından gerçekleştirilen ihlaller' dedi.

ÖSO´ya bağlı Fastakim grubunun yetkilisi Zekeriya Malahifci de şu ifadeleri kullandı: '(Muhalif) grupların çoğunluğu katılma kararı aldı. (Astana´da) ateşkes ve yardımların ulaştırılması ile gözaltındakilerin serbest bırakılması gibi insani meseleleri görüşecek.'

Öte yandan Suriyeli muhalif grupların, geçen yıl Cenevre´deki barış görüşmelerine katılan gruptan farklı bir heyet oluşturmak için çalıştığı da kaydedildi.

Suriye´deki ateşkes anlaşmasına imza atan muhalif gruplar 3 Ocak´ta yayınladıkları ortak bir bildiride Astana görüşmeleri boykot etme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Suriye´de Rusya ve Türkiye´nin garantörlüğünde sağlanan ateşkes 29 Aralık gecesi yürürlüğe girmişti. Astana´da yapılacak barış görüşmeleri için 23 Ocak tarihi verilmişti.




22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor