• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

´Suriyeli muhalifler Trump´ı ikna için Washington´ı ziyaret etti´

´Suriyeli muhalifler Trump´ı ikna için Washington´ı ziyaret etti´

Washington Post gazetesi, Suriye muhalefetinden temsilcilerin, ABD´nin seçilmiş başkanı Donald Trump´ı kendileri ile işbirliği yapmaya ikna etmek için Washington´a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini yazdı.

 

Washington Post´un haberine göre, Suriyeli muhaliflerin Washington´a ziyareti geçen hafta gerçekleşti.

Suriyeli muhalif gruplar tarafından kurulan ´geçici hükümetin başbakanı´ Cevad Ebu Hatib, Washington Post´a demecinde, 'Ona (Trump) mesajımız şu: Bahsettiği ama tanımadığı muhalefet Suriye halkıdır. Trump´ın bizi daha iyi tanımayı denemesi gerekiyor' dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Genel Sekreteri Abdul İlah Fahad da gazeteye yaptığı açıklamada, Suriye muhalefetinin Trump´ın Rusya´yla işbirliği yapma planını desteklediklerini belirtti fakat Rusya´yla çalışmanın İran´ı güçlendirmekle sonuçlanmaması gerektiği yönünde çağrı yaptı.

Fahad şu ifadeleri kullandı: 'Trump´ın Rusya´yla çalışması iyi. Zira Rusya ve ABD´nin Ortadoğu´daki sorunların nasıl çözümlenebileceğine yönelik bir tür anlayışa sahip olması gerek. Ama (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad buna dahil olmamalı. Trump Esad´la ortaklık yaparsa bu doğrudan İran´ı güçlendirir.'

Bunların yanı sıra Fahad, Suriye muhalefetinin çoktandır Rus yetkililerle iletişim içerisinde olduğunu da ekledi.

Washington Post´a konuşan Suriyeli muhalifler ayrıca ocakta görevden ayrılacak olan ABD Başkanı Barack Obama ve yönetiminin kendilerine pek çok söz verdiğini fakat bunları yerine getirmediğini kaydetti.




22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor